Kosten Levenstestament, vergelijk online aanbieders

Kosten Levenstestament, vergelijk online aanbieders

Wat kost een levenstestament? Elke notaris mag zijn eigen tarieven hanteren. De prijzen lopen flink uiteen. De prijzen zijn afhankelijk vanaf wat je allemaal wenst te regelen. Hoe meer je regelt, des te duurder. Vaak wordt het goedkoper als je, je goed voorbereidt en je weet wat je wilt. Kies je bijvoorbeeld voor maatwerk met een professioneel gevolmachtigde en toezichthouder dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Kies je voor het geven van een volmacht aan je echtgenoot en/of kinderen dan zijn de kosten een stuk lager. De kosten van een levenstestament beginnen bij € 198,- en kunnen oplopen tot tot € 1.200,- als er bijvoorbeeld een arts ingeschakeld moet worden. Er zit dus een behoorlijk verschil tussen de duurste en goedkoopste notaris.

Tarieven levenstestament vergelijken

Vergelijk jij ook alle tarieven voordat je een keuze maakt? VanDeNotaris.nl heeft voor jou haar tarieven vergeleken met andere websites die een vergelijkbare dienstverlening aanbieden. Waar moet je op letten voordat je een levenstestament aanvraagt? Vaak wordt het tarief van een “standaard volmacht” opgegeven. Voor meerwerk worden extra kosten doorbelast. Zie bijv deze website>>>.  Mocht je een offerte aanvragen geeft dan duidelijk aan dat ook bepalingen over toezicht, schenkingen, medische zaken, je ondernemingen en woning en/of inboedel wil opnemen.

Kosten levenstestament

Hieronder een overzicht van de verschillende levenstestament aanbieders en hun tarieven. Let op! via VanDeNotaris.nl kan je zelf online jouw levenstestament samenstellen. Bij veel andere aanbieders kan dat niet. Bij ons zit in het tarief de kosten voor inschrijving in het centraal levenstestamentenregister (LCTR). Het gaat hier om een levenstestament/volmacht binnen de familie dus zonder professionele partij en/of toezichthouder.

Peildatum 21-4-2015Kosten akte levenstestament (1 persoon)Recherches en inschrijving LCTRtotale kosten Levenstestament
VanDeNotaris.nl€ 490,-inclusief€ 490,-
Easynotary.nl€ 266,81 inclusief448,31 (met vergelijkbare bepalingen)
Levenstestament.nlCirca € 500,-??
HetLevenstestament.nlbetreft een wensen- en vragen lijst a € 50,-??
levenstestamentservice.nl€ 250,-inclusief€ 250,-

degoedkoopstenotaris.nl

Kosten levenstestament: Op www.degoedkoopstenotaris.nl (prijsvergelijkingssite)  wordt het Levenstestament vanaf € 198,- aangeboden. Onduidelijk is wat exact de inhoud is van het levenstestament en of de inschrijvingskosten in het Centraal Levenstestamentenregister onderdeel uitmaken van deze kosten.

Levenstestament nodig? Lees hier de: KNB brochure ouderen- Wie geeft u het vertrouwen- en download de Checklist levenstestament. Vraag je levenstestament aan via VanDeNotaris.nl. Je regelt online wat er in je levenstestament komt en je krijgt gelijk antwoord op al je vragen. Hier vind je het online aanvraagformulier voor een levenstestament: aanvraagformulier levenstestament online.  Je hebt al een levenstestament vanaf € 395,- inclusief btw recherches en inschrijving in het centraal levenstestamenten register (CLTR).