Notariswebsite: stel de klant centraal

Notariswebsite: stel de klant centraal

Veel notariswebsites zijn een uitgebreid visitekaartje. Wie zijn wij? Wat doen wij? Waar zitten wij? Hier kan je een offerte en/of afspraak maken? Ja, notarissen ieder zijn vak zullen wij maar zeggen. Hieronder een aantal tips om je eigen website te verbeteren en tegelijk efficiënter te gaan werken. Kom je tot de conclusie dat je notariswebsite een hopeloos geval is dan kunnen wij je helpen aan een nieuwe notariswebsite die volledig voldoet aan de eisen van nu.

Tip 1 Zet de klant centraal 

Je begint met de klant en zijn wensen of problemen. Ik ga samenwonen, Ik krijg kinderen, Ik ben erfgenaam, Ik ga ondernemen, Ik wil mijn relatie formaliseren. Wat moet je regelen? Als de klant overtuigt is dat hij bij jou een oplossing gaat vinden, dan is het pas relevant om je voor te stellen. De protocollen van je voorgangers, het kantoorpand waar je in zit, je medewerkers, je specialisaties zijn niet zo relevant voor een klant.

Tip 2 Een klant heeft een probleem of zoekt een oplossing

Een klant gaat samenwonen of zoekt een samenlevingscontract. Maak de klant dus bewust van welke dingen hij allemaal nodig heeft en moet regelen. Heb je wel aan testamenten gedacht? Wat als je tijdelijk wilsonbekwaam bent? Zorg er daarnaast dus ook voor dat een klant die weet wat hij hebben wil. gaat vinden wat hij zoekt.

Tip 3 Gebruik geen juridische termen

Dus niet: “inhoudende een finaal verrekenbeding ingeval van overlijden” maar bij het overlijden van een van de partners doen jullie alsof jullie in gemeenschap van goederen waren gehuwd. Als klanten je website al niet begrijpen hoe gaat het dan met het uitleggen van de akte.

Tip 4 Geen kantoorindeling

Het is heel fijn dat je personen en familierecht, onroerend goed en een ondernemingsrecht afdeling op je notariskantoor hebt maar je klant denkt niet in afdelen. Dit werkt dus niet voor je website. Hier hebben wij het dus over huis & hypotheek, schenken & erven, relatie & kinderen of ondernemen en rechtsvormen o.i.d.

 Tip 5 Laat je klant zo veel mogelijk zelf doen

Leer van banken en internetbankieren! Banken laten klanten zo veel mogelijk zelf doen. Deze klanten vinden het prettig. De banken vinden het prettig en het scheelt heel veel geld. Voor jou als notaris werkt dit natuurlijk ook op je website. Geef klanten dus formulieren die ze zelf kunnen invullen. Betrek ze bij hun eigen akte. Als je geluk hebt, begrijpen ze ook beter wat ze aan het doen zijn.

Tip 6 Hou het kort

Ga niet tarten aan de wetten van het internet. Plaats geen lange lappen tekst op je website. Als notaris heb je de neiging om volledig te zijn. Dat is zeer prettig maar wel bij jou aan tafel op je website werkt dat niet. Beperk je tot de basis en zet de uitzonderingen in veelgestelde vragen of verwijs naar een brochure.

Tip 7 Heldere zoekmachine structuur

Zorg voor een notariswebsite met een heldere structuur. Maak informatie op verschillende manieren vindbaar voor zoekmachines en je klanten. Zorg voor die trechter en maak van je websitebezoeker een klant.

Is jouw notariswebsite een uitgebreid visitekaartje en wil je een nieuwe website? Wil je ook een gebruiksvriendelijke notariswebsite geoptimaliseerd voor Google tegen een maandelijks vast bedrag? Neem dan contact met ons op!