Ik ben mijn testament kwijt! Wat nu?

Ik ben mijn testament kwijt! Wat nu?

Help, Ik ben mijn testament kwijt. Het testament dat ik ooit heb gemaakt, kan ik niet meer vinden. Ik weet ook niet meer bij welke notaris dat is geweest. Hoe kan ik achterhalen waar mijn testament ligt? Allereerst moet je, je afvragen of het niet verstandiger is om een nieuw testament te maken>>>. Dit scheelt zoeken en de kans is groot dat het toch aangepast moet worden omdat je situatie/vermogen weer veranderd is. In de Wet op het Centraal Testamentenregister is het alleen mogelijk om inlichtingen te vragen over iemand die is overleden. Gelukkig is er een uitzondering gemaakt voor mensen die in leven zijn. Je kan een notaris vragen om voor jou het Centraal testamentenregister te raadplegen. Dit moet met jouw handtekening onder een brief en deze handtekening dient gelegaliseerd te worden door de notaris. Een reactie van het CTR volgt en dan weet je bij welke notaris je laatst gemaakte testament ligt. Vervolgens kan je, je melden bij de notaris voor een afschrift.