Tips voor een goede notariswebsite

Tips voor een goede notariswebsite

Een website bezoeker heeft een doel

99% van je bezoekers komt naar je notariswebsite met een bepaald doel. Dat doel is een notarieel product of een oplossing voor zijn of haar probleem. Speel dus in op de behoefte van je cliënten. Voorbeelden van doelen? Wat is een samenlevingscontract? Wat kost een samenlevingscontract? Wat zijn de voordelen van een samenlevingscontract. Kan ik dit online regelen? Als je bezoekers makkelijk hun doel kunnen bereiken, is dat normaal gezien ook positief voor je website conversie.

Kies een vlot leesbare lettertype

Schermresoluties zijn hoger geworden en de schermen kleiner. Gevolg: de ideale lettertypes van een aantal jaar geleden zijn nu haast onleesbaar. Zorg dus voor een goed leesbare website.

Spoor je bezoekers aan tot actie

Elke product- of blogpagina op je notariswebsite moet aansturen op een actie van de bezoeker. ‘Vraag een online een akte aan’ of ‘Neem contact met ons op’. ‘Mis geen enkele tip’ en schrijf je in voor onze notaris nieuwsbrief. Laat buttons om akten online aan te vragen op meerdere plekken terugkomen.

Responsive desgin

Steeds meer internetverkeer komt via mobiele toestellen. Daarom is het belangrijk dat je notariswebsite vlot werkt op een tablet en smartphone. Responsive design is daar een zeer goede oplossing voor.

Hulp en advies

Een goede notaris biedt zijn klanten online hulp en advies. Geef interessante informatie waar je bezoeker wat aan heeft. Profileer je als expert. Jouw klanten zitten ergens mee en daar heb jij u de oplossing voor. Laat dus zien wat je als notaris allemaal aan vakkennis in huis hebt. En met jouw adviezen breng je bijna ongemerkt jouw onderscheidend vermogen naar voren.

Dit zijn een aantal tips voor een goede notariswebsite. Doe er je voordeel mee!

Je eigen notariswebshop met oplossingen/producten voor uw klanten? Wil je ook een gebruiksvriendelijke notariswebsite geoptimaliseerd voor Google tegen een maandelijks vast bedrag? Neem dan contact met ons op!