Van Brug Software en Dataplaza worden onderdeel van Total Specific Solutions (TSS)

Total Specific Solutions heeft een overeenkomst bereikt om Van Brug Software, Dataplaza en NotarisID over te nemen van de huidige aandeelhouders. Met deze transactie betreedt Total Specific Solutions de markt voor notariële bedrijfssoftware en krijgt het huidige management van Van Brug Software extra slagkracht om haar unieke propositie voor de notariële markt nog verder te verstevigen.

Van Brug Software: Marktleider met een sterke uitgangspositie voor toekomstige groei

Van Brug Software B.V., opgericht in 1985, is als full-service organisatie gespecialiseerd in de ontwikkeling, verkoop, implementatie en ondersteuning van complete bedrijfssoftware voor het notariaat. Met deze onderscheidende specialisatie laat Van Brug Software al jaren een autonome groei zien. Zij levert onder andere het product Notarieel Informatie Systeem, een uiterst functionele totaaloplossing ten behoeve van de notariële dienstverlening. Van Brug Software is met meer dan 50% marktaandeel de onbetwiste marktleider in dit segment.

Robert Heinen, huidig directeur van Van Brug Software, heeft Dataplaza en NotarisID zelf opgericht. “Wij geloven sterk in de gedachte dat iedere Nederlander veilig moet kunnen handelen op het internet en controle moet hebben over zijn eigen gegevens.” Vanuit deze visie heeft hij Van Brug Software afgelopen jaren ontwikkeld tot waar zij nu staat. Met de vernieuwende concepten die zij afgelopen jaren introduceerde, beoogt Van Brug Software het notariaat te faciliteren zodat zij de juiste rechtszekerheid kan bieden bij het handelen in het digitale rechtsverkeer.

Een logische verbreding van het portfolio van Total Specific Solutions

Total Specific Solutions is momenteel actief in een drietal sectoren: (lokale) overheid, gezondheidszorg en finance. Als onderdeel van Constellation Software Inc. zoekt TSS actief naar bedrijven die de huidige positie in bestaande markten versterken of toegang bieden tot nieuwe markten, zowel nationaal als internationaal. Met de overname van Van Brug Software, Dataplaza en NotarisID betreedt TSS een nieuwe markt. Ramon Zanders, general manager bij TSS, is content met deze uitbreiding van de groep: “Als Vertical Market Software leverancier geloven wij in marktexpertise en van daaruit helpen wij onze klanten bij de specifieke uitdagingen waar zij voor staan. Wij zijn georganiseerd in zelfstandige business units rondom deze unieke klantsegmenten. Op die manier kunnen wij optimaal inspelen op de behoeften die bij onze klanten bestaan.”

De komende periode

Het management van Van Brug Software zal na de overname aanblijven om enerzijds de huidige klanten optimaal te blijven bedienen en om anderzijds de groeiambities van de ondernemingen te realiseren. TSS zal het management ondersteunen bij de ontwikkeling en de uitrol van de Dataplaza producten en de NotarisID in zowel de notariële markt als in andere markten waar de NotarisID een belangrijke rol kan spelen. Ten slotte zal TSS in samenwerking met Van Brug Software de mogelijkheden voor zowel nationale als internationale uitbreiding van hun dienstverlening verkennen en vormgeven.